Ανακαλούνται εκατομμύρια Toyota σε όλο τον κόσμο

Ανακαλούνται εκατομμύρια Toyota σε όλο τον κόσμο

Ανακαλούνται εκατομμύρια Toyota σε όλο τον κόσμο.

Η Toyota ανακαλεί 7,43 εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Corolla και Camry, εξαιτίας πιθανού προβλήματος στον αυτόματο μηχανισμό των ηλεκτρικών παραθυρων, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.

“Ο κεντρικός διακόπτης για το αυτόματο παράθυρο από την πλευρά του οδηγού μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι κολλάει στη διάρκεια της λειτουργίας του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική μονάδα της Toyota.

“Αν χρησιμοποιηθούν λιπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο πάνω στον διακόπτη προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι κολλάει, τότε υπάρχει κίνδυνος να λιώσει ή, υπό κάποιες συνθήκες, να πάρει φωτιά”, προειδοποιεί η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Στις ΗΠΑ, οι ανακλήσεις αφορούν 2,47 εκατομμύρια οχήματα, ενώ στην Ευρώπη και την Κίνα, 2,8 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα θα ανακληθούν στην Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Μέση Ανατολή.

Στη Γαλλία, ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που ενδεχομένως να ανακληθούν είναι 126.000 και πρόκειται για τα μοντέλα Yaris, Auris και RAV4, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2006 ως τον Δεκέμβριο του 2008.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr