Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στο Κολοράντο, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πολιτεία

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στο Κολοράντο

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στο Κολοράντο.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά για πιθανά θύματα από την πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στο Κολοράντο. Ένας νεκρός και περισσότερες από 340 καμένες κατοικίες καταγράφονται μέχρι στιγμής με την πολιτεία πλέον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του προέδρου Ομπάμα· δεκάδες χιλιάδες είναι όσοι αναγκάστηκαν από τα σπίτια τους.

Ο νεκρός βρέθηκε σε κατοικία που κάηκε, ανέφερε η αστυνομία, και πρόσθεσε ότι στην ίδια κατοικία ζούσε και άλλο ένα άτομο του οποίου η τύχη αγνοείται για την ώρα.
Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Πάντως, η αστυνομία φοβάται μήπως ο αριθμός των θυμάτων αυξηθεί και μιλά για εκκλήσεις πολιτών για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα. Σημειώνεται ότι άλλος ένας νεκρός καταγράφεται στην πολιτεία σε άλλο μέτωπο.

Η «Φωτιά του Ουόλντο Κάνιον» ήδη θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία του Κολοράντο, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ζημιές.

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και έφθασε την Τρίτη κοντά σε πόλη, το Ουάλντο Κάνιον, κατέστρεψε 346 κατοικίες και απειλεί άλλα 20.000 κτήρια και επιχειρήσεις σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές Αρχές.

Μέχρι τώρα, παρά το ότι έχει περιοριστεί κάπως και ελέγχεται κατά 15%, έχει κάψει πάνω από 100.000 στρέμματα. Η πυροσβεστικά εκτιμά ότι θα χρειαστεί εβδομάδες για να περιορίσει τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε την Πέμπτη το Κολοράντο «πολιτεία σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής», με σκοπό να επιτραπεί η εκταμίευση έκτακτων ομοσπονδιακών κονδυλίων.

Την Παρασκευή θα φτάσει στην περιοχή ώστε να έχει μια προσωπική αντίληψη για το εύρος της καταστροφής.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και του ιδιαίτερα ξηρού κλίματος, πολλές είναι οι φωτιές που μαίνονται σε πολλά σημεία των δυτικών ΗΠΑ. Οι κυριότερες καταγράφονται στο Κολοράντο, τη Γιούτα, τη Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, ακόμη και την Αλάσκα.

Πηγή άρθρου: in.gr