Απειλεί η Αλ Κάιντα το πρώην μέλος των Navy Seals που έγραψε βιβλίο για τον Μπιν Λάντεν

Αμερικανός πεζοναύτης

Αμερικανός πεζοναύτης

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε το μέλος της επίλεκτης ομάδας των Navy Seals, που έγραψε το βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί σύντομα, για την επιδρομή στο Πακιστάν κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ υπάρχει η περίπτωση να ασκηθεί εναντίον του και ποινική δίωξη.

Επίσημη ιστοσελίδα της Αλ Κάιντα δημοσίευσε χθες φωτογραφία και το όνομα του πρώην κομάντο του αμερικανικού ναυτικού που είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή του βιβλίου, τον οποίο χαρακτήρισε “το σκυλί που δολοφόνησε τον μάρτυρα σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν”.

Παράλληλα ο επικεφαλής της διοίκησης της επίλεκτης ομάδας ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού ναυτικού δήλωσε απευθυνόμενος στους νυν και πρώην στρατιωτικούς ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναλάβει νομική δράση κατά οποιουδήποτε κριθεί ότι προέβη στην έκθεση ευαίσθητων πληροφοριών οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τους συναδέλφους τους.

“Ως νυν ή πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων, οι συγγραφείς έχουν ηθική υποχρέωση και ηθικό καθήκον να υποβάλουν τα έργα τους για εξέταση για λόγους ασφαλείας πριν από την έκδοση”, προσθέτει ο ναύαρχος Μπιλ ΜακΡέιβεν σε ανοιχτή, μη απόρρητη επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά στις ειδικές δυνάμεις, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε χθες το Ρόιτερς.

Σε αυτήν ο ναύαρχος προειδοποιεί για την άσκηση ποινικής δίωξης όπου κριθεί απαραίτητο.

Το αμερικανικό δίκτυο Fox News δημοσιοποίησε την Πέμπτη το, σύμφωνα με το ίδιο, πραγματικό όνομα του πρώην μέλους της επίλεκτης ομάδας Navy SEAL (ειδικές δυνάμεις), ο οποίος, μαζί με έναν δημοσιογράφο, συνέγραψε το βιβλίο “No Easy Day” (Μια Δύσκολη Ημέρα), χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα κατά την ευαίσθητη για το αμερικανικό κοινό ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ήδη νωρίς χθες, το όνομα του πρώην στρατιωτικού, η φωτογραφία και η ηλικία του δημοσιεύονταν στο “Ισλαμικό Δίκτυο Αλ Φίνταα”, μία από τις δύο ιστοσελίδες που έχει υιοθετήσει επισήμως η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον Ίβαν Κόλμαν, ιδρυτή της εταιρείας ασφάλειας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη Flashpoint Global Partners.

Η δημοσίευση αυτή ακολουθήθηκε από σχόλια, οι συντάκτες των οποίων ζητούν τον θάνατο του πρώην πεζοναύτη.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr