Απίθανο να επανέλθει πλήρως ο Σουμάχερ

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο Μίκαελ Σουμάχερ

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο Μίκαελ Σουμάχερ

Ανησυχητικά τα νέα για τον 45χρονο άσο της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ. Ο διάσημος οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, είναι σχεδόν απίθανο να επανέλθει πλήρως, σύμφωνα με Αμερικανούς νευρολόγους.

Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και τον τελευταίο μήνα οι γιατροί άρχισαν να μειώνουν σταδιακά τα ηρεμιστικά για να τον ξυπνήσουν, ενώ η αντιπρόσωπός του Σαμπίν Κεμ δήλωσε ότι «η φάση της αφύπνισης μπορεί να είναι μακρά.»

Ο Δρ Τίπου Αζίς, καθηγητής νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , που δεν συνδέεται άμεσα με τη φροντίδα του Σουμάχερ, ωστόσο εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Οπως δήλωσε στη Βρετανική Express: «Δεν αποτελεί καλό οιωνό, το γεγονός ότι δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Σημαίνει ότι η ζημιά ήταν εξαιρετικά σοβαρή και ότι η πλήρης ανάκαμψη είναι μάλλον απίθανη.»

Οι ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι μένουν σε κώμα για να δώσουν στον εγκέφαλο το χρόνο να επουλωθεί, αφού το κώμα μειώνει την ανάγκη για τη ροή του αίματος, ξεκουράζοντας το σώμα. Ωστόσο ο Αζίς επιμένει ότι κανονικά, οι γιατροί προσπαθούν κάθε λίγες ημέρες να συνεφέρουν τον ασθενή από το κώμα και το γεγονός ότι στην περίπτωση του Σουμάχερ καθυστέρησαν τόσο πολύ είναι μάλλον ανησυχητικό.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr