Δεκάδες τραυματισμοί και ζημιές από «βροχή» μετεωριτών

Bροχή μετεωριτών στη Ρωσσία

Bροχή μετεωριτών στη Ρωσσία

«Βροχή» μετεωριτών προκάλεσε σοβαρές εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια, προκαλώντας μέχρι και 150 μικροτραυματισμούς, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Aκόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για βροχή μετεωριτών, έναν μετεωρίτη, ή έναν μετεωρίτη που έσπασε σε πολλά κομμάτια πριν φτάσει στο έδαφος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών μίλησε στο Associated Press για βροχή μετεωριτών ενώ εκπρόσωπος άλλου υπουργείου ανέφερε στο Ίντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη.

Το πρακτορείο Russia Today υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

Αναφορές θέλουν επίσης να υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ. Το Ίντερφαξ αναφέρει ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από σπασμένα τζάμια.

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους.

Αυτόπτης δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτήριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr