Έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Έλληνας αγνοείται στα συντρίμμια του Μανχάταν

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσοτεροι από είκοσι έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλοί αγνοούνται – μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Ανδρέας Παναγόπουλος, μετά από την εκωφαντική έκρηξη που ισοπέδωσε δύο πολυκατοικίες στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Από τις πρώτες πληροφορίες τα αίτια της ξαφνικής έκρηξης οφείλονται σε διαρροή γκαζιού. Ένας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε εκτεταμένη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δυο κτήρια της 116ης οδού και Park Avenue στο Μανχάταν.

Μετά από 20 λεπτά τα κτίρια είχαν εξαφανιστεί, ύστερα από τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στη περιοχή και έγινε αντιληπτή μέχρι και σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το σημείο καταστροφής.

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανέφερε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός αγνοουμένων αλλά θα μπορούσαν να μην βρίσκονται στα κτίρια τη στιγμή της έκρηξης.

“Είναι από τις χειρότερες τραγωδίες γιατί το χρονικό περιθώριο αντίδρασης των αρχών δεν ήταν αρκετό ώστε να σωθούν ζωές” είπε ο Blasio.

Οι συγγενείς και φίλοι του Έλληνα επιχειρηματία και μουσικού Ανδρέα Παναγόπουλου πιστεύουν ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης. Πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι όπου διέμενε για την δημιουργία ενός internet project που ήθελε σύντομα να ολοκληρώσει.

Ο σαρανταδυάχρονος Ανδρέας έμενε στο συγκεκριμένο κτίριο περισσότερα από δέκα χρόνια με τη γυναίκα του, η οποία είχε φύγει νωρίς το πρωί για την δουλεία της. Μισή ώρα πριν την έκρηξη μίλησαν στο τηλέφωνο και ο Ανδρέας της είπε ότι ήταν στο σπίτι τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σημάδι του Ανδρέα Παναγόπουλου σε κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, αφήνοντας την οικογένειά και τους οικείους του να ψάχνουν ελπίζοντας να βρεθεί ζωντανός.

“Δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα, δυστυχώς κανένας δεν έχει νέα του και η αναζήτηση στα νοσοκομεία δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα.”

“Συνεχίζουμε την αναζήτηση στα νοσοκομεία¨ δήλωσε ο Ευάγγελος Άλκιμος από την Νεα Υόρκη, στενός φίλος του Ανδρέα που έτυχε και εκείνος να μείνει, για μικρό διάστημα, στο συγκεκριμένο κτίριο που κατέρρευσε, σε διαμέρισμα κάτω από του Παναγόπουλου.

“Με φιλοξένησε στο σπίτι του για λίγες μέρες, έπειτα μετακόμισα στο διαμέρισμα ακριβώς από κάτω αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκα κάποιο άλλο σε καλύτερη περιοχή και έφυγα¨ δήλωσε στο Greek Reporter ο Ευάγγελος Άλκιμος.

email
Πηγή άρθρου: greekreporter.com