Ένα εκατ. ευρώ ζητά ο Στρος Καν από την καμαριέρα

Ντομινίκ Στρος Καν

O τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.(Πηγή φώτο:roncea.ro)

Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίων δολαρίων ζητά ο Ντομινίκ Στρος Καν από την καμαριέρα η οποία τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση στο ξενοχοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, με αγωγή που κατέθεσε για ψευδή καταγγελία, δυσφήμιση και καταχρηστική διαδικασία.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατέθεσε την αγωγή σε δικαστήριο του Μπρονξ και ζητά από την Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα από τη Γουινέα, 1 εκατ. δολάρια, κατηγορώντας την ότι «εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξης», και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει «άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες».

Στα δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα New York Post στον ιστότοπό της, ο Στρος-Καν υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο των γεγονότων αυτών «εθεωρείτο από ορισμένους ως ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος».

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η σεξουαλική σχέση που είχε στις 14 Μαΐου του 2011 με την Ναφισατού Ντιαλό είχε «συμφωνηθεί αμοιβαία», χωρίς «βία ή εξαναγκασμό», και διευκρινίζει ότι εκείνη δεν είχε τραυματιστεί.

«Με τη βοήθεια του προσωπικού στο Sofitel», μια ώρα μετά από αυτή την σεξουαλική επαφή η Ναφισατού Ντιαλό δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, «ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν ψευδές», τονίζεται επίσης στην αγωγή.

Η νεαρή γυναίκα είχε δηλώσει τότε ότι είχε εξαναγκαστεί να κάνει στοματικό έρωτα.

Ο Στρος Καν υπενθυμίζει στην αγωγή του ότι συνελήφθη στη συνέχεια και «υποβλήθηκε σε ταπεινωτική και εξευτελιστική έρευνα, φωτογραφήθηκε γυμνός, και υποχρεώθηκε να δώσει δείγματα DNA για την έρευνα»”.

Στην αγωγή κατηγορεί την 33χρονη καμαριέρα ότι «παραποίησε στοιχεία» και υπενθυμίζει ότι ο Στρος Καν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

email
Πηγή άρθρου: newsbeast.gr