Επιχειρηματίας… στον τρούλο του Αγ. Πέτρου με πανό κατά του Μόντι

Επιχειρηματίας... στον τρούλο του Αγ. Πέτρου με πανό κατά του Μόντι

Επιχειρηματίας… στον τρούλο του Αγ. Πέτρου με πανό κατά του Μόντι.

Παραμένει στον τρούλο του Αγίου Πέτρου ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος χθες βράδυ ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο της βασιλικής εκκλησίας και να ξεδιπλώσει πανό που γράφει «Όχι στον Μόντι, όχι στις πολυεθνικές, όχι στην Ευρώπη. Θα μας σκοτώσετε όλους, πρόκειται για κοινωνική σφαγή».

Ο 47χρονος επιχειρηματίας από την Τεργέστη στην διάρκεια της νύχτας συνομίλησε με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Έντσο Μοάβερο και περιφερειακών υποθέσεων, Πιέρο Νιούντι, όμως επιμένει ότι θα κατέβει από τον τρούλο μόνο όταν μιλήσει με τον πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Ντι Φινίτσιο διαμαρτύρεται κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν.

Φέρεται ότι φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

Το εστιατόριο του επιχειρηματία υπέστη πρόσφατα σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά και οι τράπεζες αρνούνται να του χορηγήσουν δάνειο για να το επισκευάσει.

Κάτω από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου βρίσκονται ιταλοί πυροσβέστες και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού, που προσπαθούν να πείσουν το Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο να κατέβει από αυτόν.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr