Εξιχνιάστηκε υπόθεση δολοφονίας 16χρονης 38 χρόνια μετά

Εξιχνιάστηκε υπόθεση δολοφονίας 16χρονης 38 χρόνια μετά

Εξιχνιάστηκε υπόθεση δολοφονίας 16χρονης 38 χρόνια μετά.

Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απαγωγή και απόπειρα βιασμού, είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία ενός 16χρονου κοριτσιού στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, ενώ οι αμερικανικές αρχές έχουν συνδέσει τον ένοχο και με τους θανάτους 4 ακόμα ανήλικων κοριτσιών.

Αξιωματούχοι της Βασιλικής Έφιππης Αστυνομίας του Καναδά ανακοίνωσε ότι μέσω εξελιγμένων τεστ DNA που διεξήγαγαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μπόμπι Τζακ Φάουλερ, ο οποίος απεβίωσε στη φυλακή, δολοφόνησε την 16χρονη Κολίν ΜακΜίλλεν το 1974. Ο Φάουλερ πέθανε το 2006 από καρκίνο των πνευμόνων σε φυλακή του Όρεγκον.

Η εισαγγελία του Όρεγκον έχει συνδέσει τον Φάουλερ με τις δολοφονίες ακόμα τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, το 1992 και 1995.

Οι αρχές περιέγραψαν τον Φάουλερ ως ένα περιπλανώμενο με μακρύ ποινικό μητρώο, ενώ υποπτεύονται ότι είναι πιθανό να έχει διαπράξει κι άλλες δολοφονίες.

Οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας συνελήφθη το 1995 αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απαγωγή, επίθεση και απόπειρα βιασμού. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση.

Τη μέρα της εξαφάνισής της, η ΜακΜίλλαν είχε φύγει από το σπίτι της στην περιοχή Λακ Λα Ας. Το πτώμα της βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου βόρεια του σπιτιού της. Η αστυνομικές αρχές δεν αποκάλυψαν ποτέ τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε το άτυχο κορίτσι.

email
Πηγή άρθρου: news247.gr