Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ: Σε αυτοάμυνα όταν χτύπησα έλληνα νταλικέρη

O ατρόμητος Φέλιξ ετοιμάζεται να πηδήσει

O ατρόμητος Φέλιξ ετοιμάζεται να πηδήσει από τα 29.455 μέτρων στην τελική πρόβα του εγχειρήματος (Πηγή: Red Bull Stratos)

Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε το θαυμασμό ολόκληρης της ανθρωπότητας πραγματοποιώντας ελεύθερη πτώση από τη Στρατόσφαιρα και υψόμετρο 39.000 μέτρων, ωστόσο, η πραγματικότητα στη Γη είναι λίγο πιο… κοινότυπη.

Ο λόγος για τον υπερηχητικό αλεξιπτωτιστή Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, ο οποίος την επόμενη Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, θα επιχειρήσει ένα ακόμα πιο… δύσκολο εγχείρημα, όταν θα προσπαθήσει να ανατρέψει μία καταδικαστική απόφαση για βιαιοπραγία σε βάρος ενός έλληνα οδηγού φορτηγού.

Το επίμαχο περιστατικό έλαβε χώρα το 2010 στα περίχωρα της πόλης του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, όταν ο Μπαουμγκάρτνερ φέρεται να γρονθοκόπησε έναν έλληνα οδηγό φορτηγού κατά τη διάρκεια αψιμαχίας εν μέσω… μποτιλιαρίσματος. Ο 43χρονος αλεξιπτωτιστής κρίθηκε ένοχος πρωτόδικα, και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Στο απόηχο του άλματός του από τη Στρατόσφαιρα όμως, ο Μπαουμγκάρτνερ ελπίζει πως θα ανατρέψει την καταδίκη επικαλούμενος αυτοάμυνα. «Πιστεύουμε πως ο δικαστής έκανε λάθος σε αυτή την περίπτωση και δεν έλαβε υπόψη του τη δικαιολόγηση της αυτοάμυνας», εξήγησε ο δικηγόρος του αλεξιπτωτιστή, Σέβεριν Ίρσιγκλερ.

«Κατά τη διάρκεια του καυγά ο έλληνας οδηγός φορτηγού εξαπέλυσε μία κλοτσιά κατά του κ. Μπαουμγκάρτνερ, [αλλά] αυτός μπόρεσε να την αποκρούσει. Ήταν τόσο έντονο που του έφυγε το παπούτσι. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, έσπρωξε και έδωσε γροθιά στο πρόσωπο του οδηγού», συμπλήρωσε ο κ. Ίρσιγκλερ

Αντίθετη γνώμη έχει όμως ο… οδηγός-θύμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Oesterreich. «Δεν είναι ήρωας», δήλωσε από την πλευρά του ο οδηγός, που ονομάζεται από την εφημερίδα Δημήτρης Π.

email
Πηγή άρθρου: skai.gr