Γερμανοί βουλευτές κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα σε Μέρκελ – αγορές

Διακοπές στην Ελλάδα

Διακοπές στην Ελλάδα

Ένα απροσδόκητο κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί φέτος το καλοκαίρι στη Γερμανία, καθώς ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί όλων των κομμάτων δηλώνουν δημοσίως ότι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό στέλνουν ένα πολλαπλό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Νάξος, Πάρος, Μύκονος: κάποιοι από τους κλασικούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων ήταν ο ήλιος, η παραλία, η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:

«Οταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα».

Ένα  υπέροχο τοπίο…

Αυτός ήταν ο λόγος για να πάει στην Ελλάδα και ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένεια του στην Κρήτη. Δεν θέλει όμως να στηρίξει μόνο τον τουρισμό, αλλά και να μιλήσει άμεσα με τον κόσμο υπογραμμίζοντας με την παρουσία του ότι «δεν σας έχουμε ξεγράψει».

Και ενώ ο Ρίχαρντ Πέτερλε σχεδιάζει ακόμα το ταξίδι του, η Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρίντλιντε Γκουρ Χιρς μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε με την οικογένειά της την Κέρκυρα. Με τον άντρα της, τα τρία παιδιά της και τα εγγόνια της. Οι εντυπώσεις της από την Ελλάδα ήταν πως η ατμόσφαιρα ήταν λίγο βαριά, παρόλα αυτά όμως η Γερμανίδα πολιτικός επισημαίνει:

«Ηταν όλοι πολύ φιλικοί, οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν μας είπαν τίποτα του τύπου «γιατί μας πιέζετε». Ηταν φιλικοί και επαγγελματίες».

Λεφτά και ως ιδιώτες

Η παρατεταμένη κακοκαιρία στη Γερμανία ώθησε και την οικογένεια του φιλελεύθερου πολιτικού Ερικ Σβένκερτ να επισκεφθεί την Ελλάδα. Οι αρχικές επιλογές ήταν δύο: Ελλάδα ή Τουρκία, την οποία είχε ήδη επισκεφθεί και είχε πολύ καλή εμπειρία. Στο τέλος Ιουλίου θα πάει με την οικογένειά του στην Κω. Με τον τρόπο αυτό θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία δε στηρίζει την Ελλάδα μόνο με δημόσιο χρήμα, αλλά οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι και ιδιωτικά να ξοδέψουν χρήματα.

Η Βερολινέζα σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Μέχτχιλντ Ράβερτ έχει μια συνεργάτιδα ελληνικής καταγωγής και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Φέτος επέλεξε τη Θάσο. Όσο για το αν θα μιλήσει με τον κόσμο απαντά: «Δεν θα έχω ένα πανό που να λέει είμαι Γερμανίδα πολιτικός. Σίγουρα όμως θα μιλήσω με τους φίλους της συνεργάτιδάς μου. Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει. Να μιλάμε μεταξύ μας».

Το μήνυμα ότι στηρίζει την Ελλάδα θέλει να στείλει και η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Ίνγκριντ Φίσμπαχ επισκεπτόμενη τη Ρόδο. «Θέλω να δείξουμε ότι με τη στήριξη του τουρισμού στέλνουμε το μήνυμα πως ερχόμαστε και πάλι ευχαρίστως εδώ και εάν είναι ωραία θα ξανά έρθουμε και του χρόνου».

email
Πηγή άρθρου: Deutsche Welle