Η απάντηση του Rolling Stone μετά το σάλο για το εξώφυλλό του Τσαρνάεφ

Σάλος με την επιλογή του περιοδικού "Rolling Stone "

Σάλος με την επιλογή του περιοδικού “Rolling Stone “

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε το εξώφυλλο του Rolling Stone με τη φωτογραφία του βομβιστή της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, το περιοδικό υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι αποτελεί παράδοση η κάλυψη σημαντικών πολιτιστικών και πολιτικών θεμάτων.

Αναγνώστες-κυρίως από την περιοχή που δέχθηκε το χτύπημα- άσκησαν κατηγόρησαν το περιοδικό μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι μετέτρεψε σε ροκ σταρ τον βομβιστή.

Μέσω Facebook το περιοδικό απάντησε στο μπαράζ αρνητικών σχολίων που δέχθηκε αναφέροντας : “Οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά στα θύματα της επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και οι σκέψεις μας θα είναι πάντα κοντά σε εκείνους και τις οικογένειές τους. Το κεντρικό άρθρο του περιοδικού μας όμως βρίσκεται στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μας παράδοσης και της μακρόχρονης δέσμευσής μας για σοβαρή κάλυψη των πιο σημαντικών πολιτικών και πολιτιστικών γεγονότων της εποχής μας. Το γεγονός ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ήταν νεαρός και μάλιστα στην ίδια ηλικιακή ομάδα με τους περισσότερους αναγνώστες μας, καθστά πιο σημαντικό για όλους μας το να εξετάσουμε σε βάθος και να αντιληφθούμε πως συμβαίνει μια τέτοιου είδους τραγωδία”.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr