Οι απόφοιτοι της Ιαπωνίας βρίσκουν άμεσα δουλειά

Οι απόφοιτοι της Ιαπωνίας βρίσκουν άμεσα δουλειά

Οι απόφοιτοι της Ιαπωνίας βρίσκουν άμεσα δουλειά. Φωτογραφία :nypost.com

Το 93,6% των φοιτητών που αποφοίτησαν τον Μάρτιο βρήκε αμέσως δουλειά…

Το 93,6% των ιαπώνων φοιτητών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους τον Μάρτιο έχει ήδη βρει δουλειά, σημάδι της προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα της απασχόλησης στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν και τα αντίστοιχα ποσοστά τις προηγούμενες χρονιές ήταν πάντα πάνω από 90%, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην Ιαπωνία, οι φοιτητές των πανεπιστημίων και των ειδικών σχολών αρχίζουν να αναζητούν δουλειά ένα χρόνο ή και περισσότερο πριν από την αποφοίτησή τους. Εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού υποβάλλουν πολλές αιτήσεις και περνούν από ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις και οι εταιρίες καθορίζουν κάθε χρόνο το ποσοστό των νέων πτυχιούχων που θα προσλάβουν συνήθως από την 1η Απριλίου.

Στην έκθεση του υπουργείου επισημαίνεται η αύξηση του ποσοστού φέτος, μετά τρεις χρονιές με μικρότερα ποσοστά λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του σεισμού και της πυρηνικής καταστροφής το 2011. Τη χρονιά αυτή «μόνο» το 91% των φοιτητών άρχισε να εργάζεται αμέσως μετά την αποφοίτησή του, το χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία 15 χρόνια…

Αν οι μελέτες του υπουργείου που πραγματοποιούνται κάθε Οκτώβριο, Δεκέμβριο και Φεβρουάριο δείξουν πως το ποσοστό μειώνεται φέτος, οι εταιρείες έχουν δεσμευθεί για την αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων.

Μεγάλο ποσοστό (94,8%) απορρόφησης στην αγορά καταγράφεται και ανάμεσα στους αποφοίτους του λυκείου.

email
Πηγή άρθρου: kathimerini.gr