Η υπουργός και το «ρατσιστικό» κέικ

Η υπουργός και το «ρατσιστικό» κέικ

Η υπουργός και το «ρατσιστικό» κέικ.

Πικρό αποδείχτηκε ένα κέικ που είχε το σχήμα μιας έγχρωμης γυναίκας τόσο για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Στοκχόλμης όσο και για την υπουργό Πολιτισμού της Σουηδίας.

Το μεν Μουσείο δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας – τελικά αποδείχθηκε φάρσα -, της δε υπουργού ζητήθηκε η παραίτηση από σουηδική οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, η οποία την κατηγόρησε για ρατσισμό.

Ολα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή η υπουργός Λένα Αντελσον Λίιτζεροθ κλήθηκε να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Μουσείο με κέικ σχεδιασμένα από εικαστικούς δημιουργούς – ανάμεσά τους κι εκείνο που είχε το σχήμα σώματος μιας γυμνής έγχρωμης γυναίκας – με σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

«Δεν είναι σαφές γιατί έπρεπε να υπάρχει η ρατσιστική καρικατούρα μιας έγχρωμης γυναίκας», λένε οι εκπρόσωποι της Αφρικανο-σουηδικής Εθνικής Ενωσης. Στη φωτογραφία βλέπουμε την υπουργό να κόβει το επίμαχο κέικ και να ταΐζει την καλλιτέχνιδα που είχε τοποθετήσει το κεφάλι της μέσα σε αυτό.

Πηγή άρθρου: tanea.gr