Η Κεφαλλονίτισα Γυναίκα της Χρονιάς

Ελληνοαμερικανική Ένωση Επαγγελματιών Γυναικών

Ελληνοαμερικανική Ένωση Επαγγελματιών Γυναικών

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση Επαγγελματιών Γυναικών (Α.G.A.P.W.) εξέλεξε ως “Γυναίκα της Χρονιάς” την ομογενή πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά .

Ο τίτλος απενεμήθη στην ομογενή βουλευτή για την προσφορά της στους αγώνες των γυναικών και πιο συγκεκριμένα για την συμβολή και την στήριξη που παρέχει στις νέες γυναίκες.

Να πούμε επίσης πως η βράβευση της κα Αραββέλας Σιμωτά έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για τον εορτασμό του “Μήνα της Ιστορίας της Γυναίκας”. Δηλαδή τον μήνα Μάρτιο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες, αφού στις 8 Μαρτίου είναι και η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος δυσκολιών και προκλήσεων στην καθημερινότητα τουςν και τέτοιου είδους  βραβεύσεις έρχονται να μας το θυμίσουν. Ενώ παράλληλα είναι μια ελάχιστη επιβράβευση για όσους αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Η νεαρή και όμορφη Αραβέλλα Σμωτά είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που έχει εκλεγεί σε πολιτική θέση στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην 36η περιφέρεια. Πήγε στην Αμερική με τους γονείς της σε ηλικία έξι ετών αφήνοντας πίσω την πατρίδα της Κεφαλονιά. Μεγάλωσε σε μια κοινότητα όπου το ελληνικό στοιχείο υπήρχε διάχυτο. Η ίδια δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για την ελληνική της καταγωγή και την πατρίδα της αλλά και να εξυμνήσει την ελληνική φιλοξενία.

Ως πρώτυπο έχει τους γονείς της, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά στη ζωή της και της εμάθαν να κάνει το ίδιο, βοηθώντας την να φτάσει εκεί όπου είναι σήμερα. Φοίτησε σε δημόσιο σχολείο της Ν. Υόρκης και σπούδασε Οικονομικά και Φιλοσοφία στο Fordham University στο Lincoln Center. Ο τομέας όμως της Πολιτικής και της Νομικής της κέντρισε το ενδιαφέρον. Την ενθούσιασε το γεγονός ότι θα μπορούσε να κερδίσει μια θέση από όπου θα είχει τη δυνατότητα να βοηθάει τους συνανθρώπους της. Σε ό,τι αφορά τη δουλειά της τονίζει ότι ο προγραμματισμός και η πειθαρχία την βοηθούν να ανατποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις. Ένιωσε μεγάλη χαρά, όταν εξελέγη στη θέση αυτή για αυτό και στόχος είναι να δουλεύουν όλα αρμονικά, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι όσοι ζουν στην Αστόρια.

Η κα Σιμωτά συμβουλεύει όσους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ασχοληθούν με τη Νομική και την Πολιτική να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση, γιατί στο μέλλον θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στον ελεύθερο της χρόνο η επιτυχημένη Ελληνοαμερικανίδα ασχολείται με τον αθλητισμό. Συνεργάζεται στενά με το Hellenic Times Scholarship Fund. Πολύ συχνά μιλάει για την ενεργό δράση και την παρουσία την ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη και προτρέπει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να εργάζονται σκληρά, να προσπαθούν και να διαπρέπουν ώστε να αποδείξουν πόσο ισχυρή είναι η Ελλάδα και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από το http://usa.greekreporter.gr

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam