Η στιγμή του εκτροχιασμού του τρένου στην Ισπανία (βίντεο)

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των τραυματιών διήρκεσαν ώς αργά το βράδυ. Τουλάχιστον 20 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των τραυματιών διήρκεσαν ώς αργά το βράδυ. Τουλάχιστον 20 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Ισπανία θρηνεί παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις από την σιδηροδρομική τραγωδία, την χειρότερη των τελευταίων 40 ετών στην ιβηρική χώρα. Επταήμερο πένθος κήρυξαν οι αρχές της Γαλικίας και τριήμερο πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για όλη την Ισπανία.

«Πόσοι νεκροί!», αναφωνεί μία επιζήσασα της τραγωδίας στην εφημερίδα “El Pais” . Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό 176 – εκ των οποίων οι 36 είναι σε σοβαρή κατάσταση -ευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας που έτρεχε με τρομακτικά υψηλή ταχύτητα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι υπήκοοι διαφόρων χωρών, περιλαμβανομένων ενός υπηκόου της Βρετανίας καθώς και πολιτών των ΗΠΑ, δήλωσε η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας της Γαλικίας. Συνολικά σε νοσοκομεία διακομίστηκαν μετά το δυστύχημα 176 άνθρωποι. Εξ αυτών, οι 95 εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 36, ανάμεσά τους 4 παιδιά, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια, λέγοντας ότι όλοι οι τραυματίες έχουν αναγνωριστεί.

Κατά την ίδια αξιωματούχο, η αμαξοστοιχία είχε δύο μηχανοδηγούς, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr