Ιρλανδία: «Ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ιρλανδία: «Ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Ιρλανδία: «Ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

«Ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι είπαν οι Ιρλανδοί, σύμφωνα τουλάχιστον με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες δηλώνουν ότι η θετική ψήφος θα φτάσει στο 60%. Σε επίπεδα ρεκόρ φαίνεται να φτάνει η αποχή.

Οι κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο φαίνεται να εγκρίνεται με ευρεία πλειοψηφία: «Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κερδίζει το ‘Ναι’ με διαφορά περίπου 60%-40%».

Στην Ιρλανδία διεξήχθη την Πέμπτη το μόνο δημοψήφισμα για το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο περί θέσπισης μέτρων αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η καταμέτρηση των ψήφων αρχίζει στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και το επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Ωστόσο, ρεκόρ σημείωσε η αποχή.

Η συμμετοχή στο Δουβλίνο έφτασε μόλις στο 38%, ενώ σε ορισμένες βορειοδυτικές επαρχίες κινήθηκε ακόμα χαμηλότερα (στο 20%).

Συνολικά, η συμμετοχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 50%. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε ψηφοφορία στην ιστορία της Ιρλανδίας.

Αυτοί που υποστηρίζουν την έγκριση του Συμφώνου φοβούνται ότι η χαμηλή συμμετοχή θα ευνοήσει την πλευρά του «όχι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», οι ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόροι είναι πιο πρόθυμοι να πάνε στα εκλογικά κέντρα, όπως δείχνουν τα προηγούμενα δημοψηφίσματα για τις συνθήκες της ΕΕ.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr