Ιταλία: Στους 39 οι νεκροί από την πτώση του λεωφορείου

Ιταλία: Στους 39 οι νεκροί από την πτώση του λεωφορείου

Ιταλία: Στους 39 οι νεκροί από την πτώση του λεωφορείου

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα και έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 30 μέτρων.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια κάνουν λόγο για πρόβλημα στα φρένα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, έντεκα άτομα τραυματίστηκαν, αρκετά από τα οποία σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρία παιδιά, με δύο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ο οδηγός. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες και από τα οχήματα που χτύπησε το λεωφορείο αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και πριν πέσει στη χαράδρα.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 50 άτομα. Επέστρεφε στην Νάπολη, η οποία βρίσκεται δυτικά του Αβελίνο, και φαίνεται πως αρκετοί από τους επιβαίνοντες ήταν προσκυνητές για τοπική γιορτή.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι δυσπρόσιτο, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο των σωστικών συνεργείων.

*Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, που βρίσκεται από την Κυριακή στην Αθήνα, ανακοίνωσε πως ακύρωσε την επίσκεψη που θα έκανε τη Δευτέρα στην Ακρόπολη σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα.