Κάμερον: Θα κλείσω τα σύνορα στους Ελληνες

Ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ακόμη και περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι υπουργοί του έχουν εξετάσει έννομες δυνατότητες που θα επιτρέπουν στην Βρετανία να στερεί από τους Ελληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε «πιέσεις και εντάσεις».

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αποτρέψει πιθανή μαζική εισροή Ελλήνων στη χώρα του. «Θα είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι η χώρα ασφαλής, για να διατηρήσουμε ισχυρό το τραπεζκό μας σύστημα και την οικονομία μας εύρωστη», τόνισε ο Κάμερον.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται εάν θα περιόριζε το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών να ταξιδεύουν στην Βρετανία, ο Κάμερον δήλωσε έτοιμος να ενεργοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο.

«Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε. «Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα, εάν υπάρξουν ‘πιέσεις’. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο, πλάνα αποτροπής, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ο κόσμος μας είναι γεμάτος αβεβαιότητα. Αλλά ελπίζω όλα αυτά να μην χρειαστούν», κατέληξε ο Κάμερον.

Οι χθεσινές δηλώσεις Κάμερον, έρχονται προς επίρρωση όσων είχε δηλώσει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι από τις 10 Ιουνίου στο BBC: «Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε τάσεις αυξημένων κινήσεων παρά τα σημαντικά προβλήματα σε χώρες της ευρωζώνης. Νομίζω όμως ότι ως κυβέρνηση είναι σωστό να εξετάζουμε σχέδια αποτροπής της μετάδοσης της κρίσης που ενδέχεται να χρειαστούν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Πηγή άρθρου: ethnos.gr