Καναδάς: Κατονομάστηκε ο ένοπλος που σκοτώθηκε στο Κοινοβούλιο

Καναδάς

Καναδάς

H καναδική αστυνομία κατονόμασε τον ένοπλο που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Ονομάζεται Μικέλ Ζέα- Μπιμπού και είναι καναδός πολίτης που έχει ασπαστεί το Ισλάμ.

Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο ένοπλος κατάγεται από την περιοχή του Κεμπέκ.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία στην Οτάβα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας.

«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Πηγή άρθρου: tanea.gr