Κατακραυγή για την εκτέλεση μιας γυναίκας στο Αφγανιστάν (video)

Αφρανιστάν

Αφρανιστάν

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την εκτέλεση στο Αφγανιστάν μιας γυναίκας επειδή κατηγορήθηκε για μοιχεία. Το θλιβερό συμβάν, σε χωριό έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ, αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τη διαμάχη για την πρόοδο των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν μετά από δέκα χρόνια διεθνούς παρουσίας. Η δημοσίευση αυτού του βίντεο έρχεται λίγες ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη δωρητών στο Τόκιο, για το Αφγανιστάν, όπου προτρέπονται οι αφγανικές αρχές να βελτιώσουν τα δικαιώματα των γυναικών σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2015.

Το εν λόγω βίντεο προκαλεί φρίκη: πλήθος ανδρών κάθονται στο έδαφος, και βλέπουν από πίσω μια γυναικεία φιγούρα με μαντίλα, που ακούει την ετυμηγορία, χωρίς να προσπαθεί να ξεφύγει. «Αυτή η γυναίκα, αδελφή και σύζυγος του Μουσταφά Τζούμα Χαν, διέφυγε με τον Ζεμεράι. Δεν έχει εμφανιστεί στο χωριό για ένα μήνα», ακούγεται να λέει ο «δικαστής» ένας άνθρωπος με μαύρη γενειάδα. Μετά διαβάζει στίχους από το Κοράνι και την καταδικάζει ως ένοχη για μοιχεία. Στη συνέχεια, ένα Καλάσνικοφ χτυπά το θύμα- εν μέσω κραυγών «Αλλάχ Ακμπάρ». Η γυναίκα πέφτει, αλλά ο δήμιος συνεχίζει να την πυροβολεί. Οι συγκεντρωμένοι άνδρες χαμογελούν και κραυγάζουν «Ζήτω το Ισλάμ».

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε την πράξη ως αντί-ισλαμική και απάνθρωπη που διαπράχθηκε από «επαγγελματίες δολοφόνους».

email
Πηγή άρθρου: ert.gr