Λονδίνο 2012 – Oλυμπιακή γαστρονομική αποτυχία;

London 2012

London 2012

Απογοητευτικές οι πρώτες εντυπώσεις με φαγητό «άνοστο και ακριβό».

Μαζί με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινάει και μια υπερπροσπάθειας κέιτερινγκ: 14 εκατομμύρια γεύματα υπολογίζεται ότι θα σερβιριστούν σε θεατές και αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, και η γκρίνια έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εταιρία που ανέλαβε το τεράστιο εγχείρημα υποσχέθηκε τα καλύτερα στο δελτίου τύπου που έστειλε πριν από έναν μήνα: σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, παράλληλα με τις υποσχέσεις της συνολικής οργάνωσης για «πράσινη» αντιμετώπιση, όλα τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά έχουν την βούλα του Red Tractor (εταιρία που εξασφαλίζει τα στάνταρ ποιότητας στην Αγγλία) και θα είναι από τη Βρετανία και εποχιακά.

Το ίδιο ισχύει για τα κρεατικά ενώ τα ψάρια θα είναι σύμφωνα με τη λίστα των ειδών που επιτρέπεται να αλιευθούν.

Οι μπανάνες, το τσάι, ο καφές, η ζάχαρη και το κρασί θα είναι αγορές Fair Trade.

Μόνο που όσοι είναι εκεί έχουν ήδη απογοητευτεί.

Η Jacquelin Magnay του Daily Telegraph έγραψε ότι το φαγητό στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι «άνοστο και ακριβό.» Για παράδειγμα, το fish and chips κάνει 10 ευρώ, ένα pint μπίρας (470 ml) 9 ευρώ, διπλάσια από το μέσο όρο της Βρετανίας και το μοναδικό διαθέσιμο νερό 2,20 ευρώ. Οι διοργανωτές δικαιολογούνται λέγοντας ότι «οι τιμές μας είναι συγκρίσιμες με τις τιμές σε ανάλογες διοργανώσεις.»

Όποιος αποφασίσει να παρακάμψει τις ουρές και να φέρει το δικό του φαγητό, δεν θα μπορεί: δεν επιτρέπεται ούτε αυτό, ούτε τα πικνικ. Επίσης τα μπουκάλια που περιέχουν υγρό περισσότερο από 100ml θα κατάσχονται.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr