Μαγειρικό λάδι ως καύσιμο στα αεροπλάνα της KLM

ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα

ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα.

Καύσιμα φτιαγμένα από  μαγειρικό λάδι χρησιμοποίησε αεροπλάνο της KLM στις αρχές της εβδομάδας, με αφορμή την περιβαλλοντική σύνοδο κορυφής Ρίο+20, στην πτήση από Άμστερνταμ με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο», όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα. Το Boeing 777-200, στο οποίο επέβαινε ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και προσγειώθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου. Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr