Μακελειό στη Γαλλία: 11 νεκροί από πυροβολισμούς στα γραφεία εφημερίδας

Μακελειό στη Γαλλία

Μακελειό στη Γαλλία

Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων και δεν ανέβηκαν στους ορόφους. Έχοντας τραυματίσει θανάσιμα πολλούς ανθρώπους, απομακρύνθηκαν με όχημα. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς κατά την οποία, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και όπως μεταδίδει το πρακτορείο AFP υπέκυψαν στα τραύματά τους. Οι δράστες διέφυγαν.

Εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ανέβουν έντρομοι στην ταράτσα του κτιρίου για να γλιτώσουν. «Τσουνάμι» τα μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο από συναδέλφους και πολιτικούς οι οποίοι εκφράζουν τον τρόμο και τον αποτροπιασμό τους για την βάρβαρη επίθεση. Στο σημείο μεταβαίνει εντός ολίγου και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έθεσε σε συναγερμό όλη την περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς όπου ανήκει το Παρίσι, ενεργοποιώντας το σχέδιο Vigipirate.

Η «Charlie Hebdo» έχει γίνει πολλές φορές «κόκκινο πανί» εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων με θέμα το ισλάμ που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2011, στα γραφεία του είχε σημειωθεί επίθεση με μολότωφ, μετά τη δημοσίευση εξώφυλλου με σατιρικό σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ ο οποίος εμφανιζόταν να λέει «100 μαστιγώματα αν δεν πεθάνετε από τα γέλια». Για την συγκεκριμένη έκδοση η εφημερίδα είχε μάλιστα αλλάξει το όνομά της από «Charlie Hebdo» σε «Charia (σαρία) Hebdo».

Το 2012 επανήλθε με νέα σειρά σατιρικών σκίτσων για το Ισλάμ, πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων και εκτεταμένα επεισόδια στην Μ. Ανατολή.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr