Μάριο Βάργκας Γιόσα: Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης και τα σύμβολα δεν μπορούν να εξαφανιστούν

Ο Περουβιανός Νομπελίστας Μάριο Βάργκας Γιόσα

Ο Περουβιανός Νομπελίστας Μάριο Βάργκας Γιόσα.

Ο Περουβιανός λογοτέχνης, βραβευμένος με Νόμπελ, Μάριο Βάργκας Γιόσα, σε άρθρο του με τίτλο “Γιατί η Ελλάδα;” στην περουβιανή εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”, υποστηρίζει την Ελλάδα με αφορμή την οικονομική κρίση. Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η ελπίδα μου είναι ότι απλά η Ελλάδα δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί μέρος της ενωμένης Ευρώπης και η Ευρώπη να μην είναι πλέον μια γελοία καρικατούρα του εαυτού της καταδικασμένη στην πιο μεγάλη αποτυχία.

Η Ευρώπη γεννήθηκε εκεί, στους πρόποδες της Ακρόπολης, πριν απο 25 αιώνες, και όλα τα υπέροχα που έχει, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας του Χριστού, όπως και οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τις μακρυνές τους ρίζες σε εκείνη τη μικρή γωνιά της ηπείρου, στις ακτές του Αιγαίου, όπου το φως του ηλίου είναι πιο δυνατό και η θάλλασσα πιο γαλάζια.

Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης και τα σύμβολα δεν μπορούν να εξαφανιστούν χωρίς αυτό το οποίο ενσαρκώνουν καταστραφεί μέσα σε αυτή τη βάρβαρη σύγχυση της βίας από της οποία ο ελληνικός πολιτισμός μας έβγαλε”.

email
Πηγή άρθρου: americalatina.com.gr