Με γραμμή κατά της ύφεσης του Ραχόι τα εγκαίνια της ισπανικής Huffington Post

Η Αριάνα Χάφινκτον

Η Αριάνα Χάφινκτον έχει σχέδια για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.(Φωτογραφία: Associated Press )

Η Αριάννα Χάφιγκτον, ιδρύτρια του αμερικανικού ιστότοπου ανακοίνωσε τη λειτουργία της ισπανικής έκδοσης του Huffington Post, αψηφώντας την ύφεση στην Ισπανία και επικρίνοντας έντονα την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, παραμονή της λειτουργίας της ισπανικής εκδοχής του ιστοτόπου, η Χάφιγκτον σημείωσε ότι οι οικονομικές κρίσεις είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουν νέα μοντέλα ενημέρωσης και για να δοθούν στους ανθρώπους τα μέσα να εκφραστούν.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε χρήματα» δήλωσε η 61χρονη, η οποία πρόσθεσε ότι στη συνέχεια «βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις στη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία».

Ήδη λειτουργούν δύο εκδοχές του Huffington Post στον Καναδά, μία στη Βρετανία και μία στη Γαλλία, ενώ η Χάφιγκτον έχει ήδη ανακοινώσει τη λειτουργία μιας ιταλικής εκδοχής το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο L’Espresso.

«Εμείς κάνουμε ένα ξεκίνημα, χωρίς υψηλά γενικά έξοδα, για αυτό σε κάθε χώρα, λειτουργούμε σε συνεργασία με ένα καθιερωμένο μέσο ενημέρωσης» εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η ισπανική εκδοχή του Huffington Post θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την ισπανική εφημερίδα El Pais, και θα έχει δέκα εργαζόμενους, οι οκτώ από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι.

Η ισπανική εκδοχή του Huffington Post θα πάρει σαφή θέση κατά της λιτότητας που επιβάλλει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, σημείωσε.

«Είναι χαζό. Είναι η ίδια η χαζομάρα: να κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα ελπίζοντας ότι θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα» σχολίασε.

email
Πηγή άρθρου: in.gr