Μέχρι και τα ΜΑΤ «πήγαν» στο περιβόητο πάρτι της μικρής Ολλανδέζας, η ίδια όμως έλειπε

«Project X Haren»

«Χάος» προκάλεσε σε πόλη 18.000 κατοίκων η απόφαση νεαρής Ολλανδής να κάνει πάρτι γενεθλίων.(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Τα ΜΑΤ της Ολλανδίας επιστρατεύτηκαν, προκειμένου να συγκρατήσουν τους χιλιάδες καλεσμένους που παρευρέθηκαν στο πάρτι γενεθλίων μιας 16χρονης στην πόλη Χάρεν, όταν μια πρόσκληση στο Facebook έλαβε διαστάσεις… επιδημίας.

Οι καλεσμένοι πέταξαν μπουκάλια, πέτρες, ποδήλατα και γλάστρες στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να εισέλθουν στο σπίτι της νεαρής κοπέλας στο Χάρεν.

Περιγράφοντας το σκηνικό, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ολλανδίας ANP, έκανε λόγο για «χάος», ενώ αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, τα δύο από αυτά σοβαρά.

Ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και σε αυλές σπιτιών της περιοχής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, αλλά δήλωσαν ότι… επιφυλάσσονται να κάνουν και άλλες μόλις δουν τις φωτογραφίες από το πάρτι.

Η αστυνομία του Χάρεν, στη βόρεια Ολλανδία, τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής όταν η πρόσκληση που απηύθυνε η νεαρή κοπέλα στο Facebook, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να δηλώσουν ότι θα παραστούν σε αυτό.

Η ίδια, πάντως, η οικοδέσποινα είχε εγκαταλείψει νωρίτερα μέσα στην ημέρα το σπίτι της.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έφτιαξαν μπλογκ αφιερωμένα στο πάρτι που το αποκαλούν «Project X Haren», παραπέμποντας στην αμερικανική ταινία Project X που αφηγείται το πάρτι που οργανώνουν τρεις έφηβοι και το οποίο τελικά παρεκτρέπεται.

email
Πηγή άρθρου: in.gr