Ο Jack Daniel από το Τενεσσί

ο Jack Daniel

Ο Jack Daniel έφυγε από το σπίτι του σε μικρή ηλικία και ανατράφηκε από έναν οικογενειακό φίλο που λεγόταν Dan Call.(Πηγή φωτογραφία:paintingsilove.com)

Ο  Jack Daniel είναι πραγματικός άνθρωπος, και μάλιστα πολύ συναρπαστικός. Από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του, πλαισιωνόταν από ένα μύθο. Και κάπου στη μέση δημιούργησε το Jack Daniel’s Tennessee Whiskey. Αυτό και μόνο τον κάνει να μοιάζει με μύθο στα δικά μας μάτια.

Κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Jack Daniel.

Σύμφωνα με την ιστορία, ένα πρωί ο κύριος Jack πήγε νωρίς για δουλειά και προσπάθησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί το συνδυασμό. Μέσα στην αγανάκτησή του, έριξε μια καλή και γερή κλωτσιά στο χρηματοκιβώτιο. Με το χτύπημα έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του και μολύνθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί σηψαιμία που οδήγησε στο θάνατό του το 1911.

Επειδή ποτέ δεν παντρεύτηκε ούτε έκανε παιδιά, άφησε το Αποστακτήριο στον εργατικό ανιψιό του, Lem Motlow. Μερικοί λένε ότι ο Jack Daniel δεν μας άφησε μόνο το Tennessee Whiskey, αλλά μας άφησε και ένα πολύτιμο μάθημα: Μην πηγαίνετε νωρίς για δουλειά.

Αν και το πνεύμα του είναι ακόμα μαζί μας, ο Jack Daniel πέθανε το 1911.

Το 1892, ο Jack Daniel δημιούργησε την μπάντα Silver Cornet για να προσελκύσει κόσμο στην πλατεία του Λίντσμπεργκ και στα σαλούν του – το White Rabbit και το Red Dog.Πολλές ιστορίες έχουν ειπωθεί για τη σημασία του Old No. 7, μερικοί λένε ότι ο Jack Daniel είχε 7 φιλενάδες, και άλλοι ότι ο τρόπος που έγραφε το «J» έμοιαζε με το 7.

Μερικοί λένε ότι διάλεξε τον αριθμό 7 απλά επειδή θεωρείται τυχερός αριθμός. Μόνο ο κύριος Jack ξέρει τον πραγματικό λόγο. Όπως και να ‘χει, θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί που δημιούργησε το Jack Daniel’s με αυτόν τον τρόπο.

Στο Αποστακτήριο Jack Daniel – το πιο παλιό καταχωρημένο αποστακτήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες- συμβαίνουν όλα. Είναι το μέρος όπου ο κύριος Jack έφτιαξε για πρώτη φορά τη συνταγή για το Old No. 7. Είναι το μέρος όπου ρέει το αγνό νερό χωρίς σίδηρο από πηγή μέσα σε σπηλιά. Και είναι το μέρος όπου εξακολουθεί να φτιάχνεται κάθε σταγόνα του Jack Daniel’s Tennessee Sippin’ Whiskey μέχρι σήμερα.

Ο Jack Daniel έφυγε από το σπίτι του σε μικρή ηλικία και ανατράφηκε από έναν οικογενειακό φίλο που λεγόταν Dan Call.

Ο κύριος Call ήταν ιερέας στο Λίντσμπεργκ, αλλά επίσης είχε και ένα αποστακτήριο ουίσκι μόλις έξω από το Λίντσμπεργκ . Σε αυτό το αποστακτήριο έμαθε ο νεαρός Jack να φτιάχνει ουίσκι. Το Σεπτέμβριο του 1863, όταν ο Τζακ ήταν μόλις 13 ετών, ο Call αποφάσισε να αφοσιωθεί στο λειτούργημά του ως ιερέας και του πούλησε το αποστακτήριο.

Το νερό αυτό ρέει όλο το χρόνο με ταχύτητα 3.636 λίτρα το λεπτό και σε σταθερή θερμοκρασία των 13,3°C, και ουσιαστικά δεν περιέχει καθόλου σίδηρο. Είναι και ο λόγος που το αποστακτήριο βρισκόταν αρχικά σε αυτή την τοποθεσία – και ο λόγος που έμεινε εκεί από τότε. Μόλις έξω από τη σπηλιά θα δείτε ένα άγαλμα του Jack Daniel. Ο ίδιος ο άντρας, στέκεται και φυλάει αυτήν την πολύτιμη πηγή.

Το αποστακτήριο του Jack Daniel έλαβε άδεια το 1866, γεγονός που το καθιστά το πιο παλιό καταχωρημένο αποστακτήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και εθνικό ιστορικό μνημείο.

Ξεκίνησε ως ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες το 1867, όπου ο Jack Daniel έπαιρνε πολλές φορές το μεσημεριανό του.

Η Miss Mary Bobo διεύθυνε την πανσιόν της μέχρι το θάνατό της, το 1983, ένα μήνα πριν τα 102α γενέθλιά της. Το εστιατόριο Miss Mary Bobo’s Boarding House υπάρχει ακόμα μέχρι σήμερα, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες για σπιτικά μεσημεριανά γεύματα.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι ευρέως γνωστή για τη φιλοξενία της, η Miss Mary είναι και η μεγαλύτερη γυναίκα που εμφανίστηκε ποτέ στις σελίδες του περιοδικού Playboy. Φυσικά σε μια διαφήμιση για το Jack Daniel’s.

Πηγή άρθρου: jackdaniels.com