Ο Κεφαλλονίτης G.Georgatos στο πλευρό του Julian Assange

Ο Κεφαλλονίτης G.Georgatos στο πλευρό του Julian Assange

Ο Κεφαλλονίτης G.Georgatos στο πλευρό του Julian Assange

Ο ομογενής καταγόμενος απο την Κεφαλλονιά Gerry Georgatos, θα είναι υποψήφιος γερουσιαστής με τη σημαία του νεοϊδρυθέντος πολιτικού κόμματος WikiLeaks Party. Ο ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τους υποψηφίους του νεοσύστατου κόμματός του WikiLeaks Party στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, στην οποία έχει βρει άσυλο τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο κ. Assange έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα επτά υποψηφίων του κόμματός του για τη Γερουσία, από τη Βικτώρια, τη Δυτική Αυστραλία και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Οι ακόλουθοι υποψήφιοι/υποψήφιες είναι ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Assange θα είναι υποψήφιος στη Βικτωρία μαζί με τη Δρ Dr Leslie Cannold, συγγραφέα, και το Δρ Binoy Kampmark ερευνητή σε νομικά θέματα. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι οι Kellie Tranter, Dr Alison Broinowski, Gerry Georgatos και Suresh Rajan.

Το κόμμα του Julian Assange υιοθέτησε το σλόγκαν του πρώην κόμματος των Αυστραλών Δημοκρατών «Keeping the bastards honest».

Σε δηλώσεις του από το Λονδίνο ο κ. Assange είπε, ότι «το κόμμα του είναι πολιτικό κόμμα, που επιδιώκει τον έλεγχο των πολιτικών, δεν είναι κόμμα που επιδιώκει την εξουσία» και πρόσθεσε. «Θέτουμε υποψηφιότητα για τη Γερουσία, ώστε να βεβαιωθούμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ασκεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα τα καθήκοντά της».

neoskosmos.com