Ο Ομπάμα στις στάχτες του Κολοράντο

 Μπαράκ Ομπάμα

Στην πολιτεία μετέβη χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να εκτιμήσει από κοντά τις ζημιές. Φωτογραγία: Reuters

Σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» κηρύχθηκε το Κολοράντο, όπου οι πυρκαγιές προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια και ανάγκασαν 36.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην πολιτεία μετέβη χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να εκτιμήσει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, Πίτερ Κάρεϊ, ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα σε σπίτι που είχε καεί και ότι αγνοείται άλλος ένας που ζούσε εκεί.

Η κήρυξή της πολιτείας σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» πρακτικά σημαίνει ότι οι αρχές της δυτικής πολιτείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ομοσπονδιακά κεφάλαια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα. Περίπου το 15% των πυρκαγιών έχουν σβήσει, με τους πυροσβέστες να έχουν σημειώσει πρόοδο το τελευταίο 24ωρο χάρη στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr