Ομπάμα προς NASA: «Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς»

Ομπάμα προς NASA

Ομπάμα προς NASA: «Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς»

«Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε». Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χιούμορ και το αποδεικνύει για άλλη μία φορά.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αστειευόμενος από τους επιστήμονες στη NASA, μετά την επιτυχημένη προσγείωση στον Άρη του ρομποτικού οχήματος Curiosity, να τον ενημερώσουν αμέσως αν βρουν ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

“Ασχολούμαι με πολλά άλλα επείγοντα θέματα, αλλά πιστεύω πως αυτό θα έχει προτεραιότητα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρόβια, θα έχει ενδιαφέρον”, πρόσθεσε.

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη την περασμένη εβδομάδα και αναζητεί ίχνη ζωής στον πλανήτη. Επίσης θα συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στο μέλλον.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως χάρη στην αφοσίωση των επιστημόνων της NASA, το Curiosity προσέλκυσε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

“Θέλω απλώς να σας συγχαρώ.Κάνατε μια εξαιρετική δουλειά και μας κάνατε όλους περήφανους. Είστε τα παραδείγματα της αμερικανικής τεχνογνωσίας στην επιστήμη και τον τομέα της μηχανικής”, κατέληξε ο Ομπάμα.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr