Πάνω από 20 τα θύματα των πυροβολισμών στο Σαν Μπερναντίνο του Λος Άντζελες

Σαν Μπερναντίνο του Λος Άντζελες

Σαν Μπερναντίνο του Λος Άντζελες

Τρεις ενόπλους, βαριά οπλισμένους και με μάσκες του σκι αναζητεί η αστυνομία – Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε κτίριο που φιλοξενεί παιδιά με Ειδικές Ανάγκες – Στο σημείο έχουν φθάσει μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδεύσει το κτίριο

Πανικός προκλήθηκε στις 11:30 (τοπική ώρα) από πυροβολισμούς που έπεσαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στο Σαν Μπερναντίνο, μια πόλη 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Από τα πυρά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 670 υπάλληλοι. Η Daily Mail πάντως μεταδίδει ότι οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 12.

Στο σημείο έχουν φθάσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ασφαλίσει το κτίριο και να απομακρύνει από το σημείο τους περίοικους.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής οι τρεις ένοπλοι είναι βαριά οπλισμένοι και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες του σκι όπως ανέφερα αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία τους αναζητά ακόμα, καθώς δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από το σημείο με ένα μεγάλο SUV.

Αμερικάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί και εκρηκτικός μηχανισμός. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις δράστες είναι λευκοί και πιθανώς φέρουν στρατιωτική περιβολή.

Το δίκτυο NBC αναφέρει πως οι πυροσβέστες στην περιοχή έχουν στήσει πρόχειρο ιατρείο και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

«Μας πυροβολούν. Είμαι κλειδωμένη σε ένα γραφείο. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε σε μήνυμα προς τον πατέρα της μια κοπέλα που εργαζόταν μέσα στο κτίριο.

email