Πέντε οι νεκροί από τον ιό H7N9 της γρίπης των πτηνών

 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέκλεισε την Τετάρτη τον κίνδυνο μιας πανδημίας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέκλεισε την Τετάρτη τον κίνδυνο μιας πανδημίας

Σε πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον ιό Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, με τις Αρχές τόσο στην Κίνα όσο και στις γειτονικές, όπως η Ιαπωνία, να προετοιμάζονται για να αποφύγουν την επέκταση του ιού.

Το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών δεν μεταδιδόταν μέχρι πρόσφατα στον άνθρωπο, σε αντίθεση με το Η5Ν1.

Οι τέσσερις από τους πέντε θανάτους καταγράφηκαν στην Σαγκάη.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι πέθανε ένας 48χρονος από την επαρχία Τσιανγκσού, η δουλειά του οποίου ήταν να μεταφέρει κοτόπουλα και πάπιες.

Οι υγειονομικές αρχές της Σαγκάης διευκρίνισαν ότι κανένας από τους οκτώ ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο άνδρας δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου.

Αργότερα ανακοινώθηκε και πέμπτος θάνατος.

Εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν τη σημασία να βρεθούν τα αίτια της λοίμωξης και ο τρόπος μετάδοσής της στον άνθρωπο.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέκλεισε την Τετάρτη τον κίνδυνο μιας πανδημίας, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο ιός αυτός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στο Πεκίνο, το δημοτικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει το νέο στέλεχος της γρίπης να πλήξει την πρωτεύουσα, γράφει η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.

Η γρίπη Η1Ν1, που επίσης ονομάζεται γρίπη των χοίρων, εξέλαβε διαστάσεις πανδημίας το 2009 και το 2010, προκαλώντας αρχικά τον θάνατο πολλών δεκάδων νεκρών στο Μεξικό.

Ωστόσο, αυτό το στέλεχος του ιού αποδείχτηκε λιγότερο θανατηφόρο σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες εποχικές γρίπες.

Πηγή άρθρου: in.gr