Πέρασαν από κάστινγκ οι επιβάτες του Νορβηγού πρωθυπουργού

Πέρασαν από κάστινγκ

Πέρασαν από κάστινγκ

Πολλοί από τους επιβάτες που μετέφερε ο πρωθυπουργόςτης Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ όταν εργάστηκε «μυστικά» σαν οδηγός ταξί για μία ημέρα στο Όσλο, για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του, στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από κάστινγκ και μάλιστα πληρώθηκαν αντί να πληρώσουν την κούρσα, αποκάλυψε νορβηγική εφημερίδα.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δείχνει τον πρωθυπουργό ντυμένο με στολή ταξιτζή και γυαλιά ηλίου να παίρνει κούρσες και να μεταφέρει επιβάτες στην πρωτεύουσα.

Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι ήθελε κατ’ αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, η εφημερίδα Verdens Gang κατέρριψε τον ισχυρισμό, αποκαλύπτοντας ότι πέντε από τους 14 επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από κάστινγκ στο δρόμο.

«Πρόκειται για πέντε απλούς ανθρώπους που ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα βίντεο για το Εργατικό Κόμμα και οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τους παραλαμβάναμε με ταξί» επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Πία Γκούλμπραντσεν. «Αιφνιδιάστηκαν πραγματικά όταν κατάλαβαν ότι ο οδηγός ήταν ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ο καθένας τους πήρε 500 κορόνες (περίπου 65 ευρώ) και κανένας δεν πλήρωσε για την κούρσα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άδεια ταξί.

Ο Κιέτιλ Τράι, ιδιοκτήτης του διαφημιστικού γραφείου που γύρισε το βίντεο και στενός φίλος του Στόλτενμπεργκ, εξήγησε στην εφημερίδα ότι το κάστινγκ ήταν απαραίτητο ώστε να βρεθούν διαθέσιμοι «επιβάτες» την κατάλληλη ώρα, αλλά και για να υπάρχει ποικιλία.

Το βίντεο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αν και πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι επικεντρώνεται κυρίως στο ξάφνιασμα των επιβατών παρά στα θέματα ουσίας που υποτίθεται ότι ήθελε να θίξει ο πρωθυπουργός.

Άλλοι σημείωναν ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ τον Στόλτενμπεργκ να καλύψει τη διαφορά του από τη δεξιά αντιπολίτευση η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ευρύ προβάδισμα ενόψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου.

email
Πηγή άρθρου: in.gr