Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτους τρομοκράτες

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που συνδέεται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης σε ένα σπίτι στο νότιο προάστιο Φορέ, αν και παραμένει άγνωστο εάν ο τραυματισμός προκλήθηκε από πυροβολισμό, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας​.

Τοπική εφημερίδα, η La Dernière Heure, μετέδωσε πως κατά τους πυροβολισμούς χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ και ότι ο δράστης παραμένει ελεύθερος.

Ο δήμαρχος της κοινότητας επιβεβαίωσε στη Le Soir το περιστατικό, αναφέροντας ωστόσο πως είναι άγνωστος ο αριθμός των δραστών.

Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ενώ όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, μαθητές παραμένουν αποκλεισμένοι στα σχολεία.

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει δρόμους στο προάστιο που σημειώθηκε το περιστατικό και μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με το Reuters.

Επικαλούμενος γαλλική δικαστική πηγή, δημοσιογράφος του France Info, ανέφερε πως η επιχείρηση δεν έχει ως στόχο τον αρχιτρομοκράτη Σαλάχ Αμπντελσλάμ, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στον εξοπλισμό των ενόπλων που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Η γειτονιά Φορέ, είναι κοντά στο προάστιο Μόλεμπεκ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους δράστες της επίθεσης όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα.

email