Πτώχευση για το δεύτερο μεγαλύτερο Γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο

DAPD

DAPD.

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε χθες το DAPD, το δεύτερο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γερμανίας, ενώ έξι ακόμη θυγατρικές του ομίλου DAPD Media Holding αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασία υπαγωγής στην πτωχευτική νομοθεσία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι μισθοί του Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί και οι εργαζόμενοι για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου θα πληρωθούν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας. Από την πτώχευση εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 299 από τις 515 θέσεις εργασίας του Ομίλου, αν και οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, οπότε ο αρμόδιος κρατικός εμπειρογνώμονας θα κρίνει το μέλλον του πρακτορείου.

Το βερολινέζικο πρακτορείο ιδρύθηκε το 2010, μετά την συγχώνευση του πρακτορείου DDP και της γερμανικής υπηρεσίας του Associated Press. Βασικός του ανταγωνιστής στην γερμανική αγορά είναι το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).  Το 2011το DAPD εξαγόρασε το φωτογραφικό πρακτορείο Sipa, το οποίο είχε νωρίτερα αποκτήσει την γαλλική υπηρεσία του Associated Press, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στην γαλλική αγορά. Σύμφωνα με σχετική δήλωση του επικεφαλής του Sipa, Έρικ Μονγιάλους, η λειτουργία του δεν επηρεάζεται από την πτώχευση.

Πηγή άρθρου: athensvoice.gr