Πτώση 7% για το κόμμα της Μέρκελ

Α.Μέρκελ

Α.Μέρκελ (Πηγή φωτογραφίας:doldigital.net)

Το χαμηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου βρίσκεται η δημοτικότητα του συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, επιβεβαιώνει μια δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Πτώση 7% για το κόμμα της Μέρκελ

Στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου βρίσκεται η δημοτικότητα του συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, επιβεβαιώνει μια δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Η βαριά ήττα στις περιφερειακές εκλογές που υπέστη το CDU στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεσταφλίας φαίνεται ότι στοιχίζει πολύ περισσότερο στο κυβερνών κόμμα απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αφού όπως καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της Forsa για το περιοδικό Stern, το ποσοστό δημοτικότητας του κόμματος έχει φτάσει στο 31%!

Τα αίτια

Αυτή είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε δύο ημέρες που καταγράφει σημαντική πτώση των ποσοστών του CDU και όπως τονίζουν οι αναλυτές επιβεβαιώνει τον ρόλο που έπαιξαν στην πτώση των ποσοστών οι εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, αφού σε δημοσκοπήσεις που έγιναν μόλις τον Φεβρουάριο το CDU λάμβανε 38%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ: «Η εκλογική καταστροφή ενόχλησε πολλούς από τους υποστηρικτές του CDU. Οι ήττες σε εκλογές κρατιδίων συχνά οδηγούν σε παρόμοια πτώση της δημοτικότητας των κομμάτων». Παράλληλα όμως, όπως φαίνεται και από τη δημοσκόπηση που έγινε προχθές για την εφημερίδα Bild, παρατηρείται άνοδος των ποσοστών των Σοσιαλδημοκρατών του SPD στο 27% (η Bild έκανε λόγο για 32%).

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr