Πτώση ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Πτώση ελικοπττέρου

Πτώση ελικοπττέρου

Ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο του Λονδίνου, αφού προσέκρουσε σε γερανό στην κορυφή κτιρίου, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το BBC, μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο θύματα από την συντριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο Augusta 109, στο οποίο επέβαινε μόνο ο πιλότος, τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό πολύ κοντά στο Vauxhall (δύο γέφυρες νότια του Κοινοβουλίου).

Από όσα συνάγονται με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, το ελικόπτερο φαίνεται ότι χτύπησε σε γερανό που έφτανε μέχρι την κορυφή κτιρίου και έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στο δρόμο, κατά μήκος του οποίου σκορπίστηκαν τα φλεγόμενα συντρίμμια του. Χτυπώντας το γερανό, μέρος του γερανού φαίνεται επίσης να αποκόπηκε και να χτύπησε τους πάνω ορόφους του κτιρίου, σηκώνοντας σκόνη, πριν πέσει και αυτό στο έδαφος.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό πάνω από το σημείο και φλόγες στο δρόμο, όπου προφανώς έπεσε το ελικόπτερο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε οι φλόγες εκτείνονται σε γραμμή μήκους περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε μία πρώτη κλήση στις 8 το πρωί τοπική ώα και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες, καθώς και τα αίτια του ατυχήματος. Πηγές που επικαλείται το SkyNews αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο – που πιθανότατα είναι Augusta 109- επέβαινε ο πιλότος.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, το ελικόπτερο πιθανότατα έπεσε κατακόρυφα στο έδαφος ακριβώς δίπλα σε κεντρικό δρόμο, ενώ διακρίνονται φωτιά και μία πυκνή στήλη καπνού. Παράλληλα, αναφέρει ότι στο ατύχημα έχουν εμπλακεί δύο αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για καπνούς από την αντίπερα όχθη του Τάμεση και για συντρίμμια στο έδαφος. «Είδα το ελικόπτερο να χτυπά στην κορυφή του γερανού και να πέφτει ακριβώς δίπλα στο σταθμό. Υπήρχε φωτιά και σύννεφα καπνού ολόγυρα», δήλωσε αυτόπτης που περνούσε με το ποδήλατό του από το σημείο.

Όπως αναφέρει το BBC, έχει κλείσει ο δρόμος κοντά στο σταθμό του Βόξολ, στο νότιο Λονδίνο, καθώς υπάρχουν ακόμη συντρίμμια στο έδαφος και ένας γερανός έχει υποστεί ζημιές.

Πηγή άρθρου: inews.gr