Ρομπόλα: Συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε έκθεση στην Κίνα

Ρομπόλα: Συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε έκθεση στην Κίνα

Ρομπόλα: Συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε έκθεση στην Κίνα

Ο Συνεταιρισμός Παραγώγων Ρομπόλας Κεφαλληνίας συμμετείχε στην 9η Έκθεση Interwine 2012, που διεξήχθη στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου στην Guangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Καντόνα της Κίνας. Η έκθεση αυτή αποτελεί πλέον την κορυφαία στην Κίνα και προσελκύει πλήθος εμπόρων και εισαγωγέων οίνων.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την υψηλή ποιότητα των κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και προσέλκυσε έντονα το ενδιαφέρον των αγοραστών το κρασί “San Gerassimo”.

Ο Συνεταιρισμός συμμετείχε με δικό του περίπτερο το οποίο όμως αποτέλεσε μέρος ενός ευρύτερου υπό την αιγίδα του brand name «Coop Wines of Greece».

To «Coop Wines of Greece» είναι η συντονισμένη προσπάθεια 4 μεγάλων Συνεταιρισμών (Ρομπόλα Κεφαλληνίας, Πεζά Κρήτης, Τύρναβος, ΚΑΙΡ Ρόδου) με την υποβολή προγράμματος στην ΚΟΑ Οίνου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προβολή και προώθηση των οίνων τους σε τρίτες χώρες .

Συνεταιρισμός Ρομπόλας στην Κίνα 3Οι ενέργειες, το προωθητικό υλικό και η επαφή με το επαγγελματικό κοινό στηρίχτηκε στα ακόλουθα σημεία, τα οποία δίνουν μία βαθύτερη, ουσιαστική και διαφορετική υπόσταση στο brand name «Coop Wines of Greece»:

-Οινικά προϊόντα υψηλής ποιότητας ‐ επιπέδου ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται σε περιοχές με μακραίωνη ιστορία και οινική παράδοση.

-Οινικά προϊόντα που προέρχονται από περιοχές μοναδικού κάλλους, που σέβονται την υγεία του τελικού καταναλωτή και το περιβάλλον με έμφαση στην «φυσικότητα» του τρόπου παραγωγής των προϊόντων τους.

-Το κέρδος των Συνεταιρισμών εξασφαλίζει ότι, ο «απλός» αγρότης θα συνεχίσει να έχει ένα αποδεκτό βιοτικό επίπεδο και να ασχολείται με την ελληνική ύπαιθρο. Επίσης, εξασφαλίζουν τη συνέχεια και τη διατήρηση των παραδόσεων και τη ιστορίας της ελληνικής υπαίθρου.

Το ομαδικό περίπτερο του Coop Wines of Greece κατάφερε να αποσπάσει αριθμό επισκεπτών αντίστοιχο εκείνου ομαδικών περιπτέρων χωρών και περιοχών με μεγαλύτερη διείσδυση και εντονότερη παρουσία στην κινεζική αγορά (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Rioja, Bordeaux) και ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη έκθεση, τον Μάιο του 2013.

email