Ρωσικά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε ουκρανική βάση

Ρωσικά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε ουκρανική βάση

Ρωσικά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε ουκρανική βάση

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την απειλή τους και νωρίς το απόγευμα εισέβαλαν στην ουκρανική αεροπορική βάση του Μπελμπέκ στην Κριμαία, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία, λίγες ώρες μετά την εκπνοή του σχετικού τελεσιγράφου.

Ρωσικά τεθωρακισμένα εισέβαλαν σε ουκρανική βάση – εκρήξεις και πυροβολισμοί

Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν ρωσικό τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού και φορτηγο να έχουν μπει εντός της βάσης, αφού νωρίτερα γκρέμισαν μέρος της περίφραξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο BBC ακούστηκαν ριπές αυτόματων όπλων και εκρήξεις, αν και όπως εκτίμησε ο σχολιαστής φαίνεται ότι οι τελευταίες προκλήθηκαν από χειροβομβίδες αντιπερισπασμού.

Στο σημείο εμφανίστηκε και ασθενοφόρο, το οποίο κατά το βρετανικό δίκτυο κλήθηκε να μεταφέρει τουλάχιστον έναν τραυματία.

Στη συνέχεια οι Ουκρανοί στρατιώτες σύμφωνα με το Reuters παρατάχθηκαν άοπλοι και με τις πλάτες γυρισμένες στους Ρώσους στρατιώτες, στον προαύλιο χώρο.

Οι Ρώσοι είχαν δώσει τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις που εδρεύουν εκεί να παραδοθούν, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ο υποδιοικητής της βάσης.

Η βάση, πάνω στην οποία μέχρι πριν λίγο κυμάτιζε η ουκρανική σημαία με το γαλάζιο και κίτρινο χρώμα, είναι μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο μετά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.

«Τα ρωσικά στρατεύματα στο αεροδρόμιό μας μάς έδωσαν μία ώρα για να παραδοθούμε διαφορετικά θα ξεκινήσουν έφοδο. Δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι θα είναι αυτή η έφοδος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Όλεγκ Ποντοβάλοφ.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr