«Σας θυμόμαστε»: οι λέξεις του Μπ.Ομπάμα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Το ζεύγος Ομπάμα

Το ζεύγος Ομπάμα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. (Φωτογραφία: Associated Press ).

Ο Aμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του επισκέφτηκαν τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και έγραψαν τα μηνύματά τους σε μια από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ουρανοξύστη που οικοδομείται στο ίδιο σημείο.

«Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι» έγραψε ο Ομπάμα στην διάρκεια της επίσκεψής του στον πύργο “1 World Trade Center”, μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι.

Η κατασκευή από γυαλί και ατσάλι θα έχει 104 ορόφους -οι 100 έχουν ήδη αναγερθεί- και θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ και το τρίτο σε όλον τον κόσμο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τους εργάτες που δουλεύουν στο σημείο, τονίζοντας πως ο καινούργιος πύργος θα είναι ένα «απίστευτο έργο».

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για σας. Αυτό είναι το πνεύμα της Αμερικής» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πύργος 1WTC θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Ο τελευταίος όροφος του θα είναι ανοικτός για το κοινό. Το τελικό του ύψος θα είναι 541 μέτρα, δηλαδή 1.776 πόδια, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μπ.Ομπάμα θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη σε δύο εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία.

Η μια από αυτές οργανώνεται στην κατοικία της διάσημης ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

email
Πηγή άρθρου: in.gr