Σε κάθε γωνιά του πλανήτη

«Μία μέρα στη γη»

«Μία μέρα στη γη».(Πηγή φωτογραφίας:collthings.co.uk)

Σε περισσότερες από 160 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, θα προβληθεί την Κυριακή 22 του μήνα, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το ντοκιμαντέρ «One day on earth» («Μία μέρα στη γη»).

Σε περισσότερες από 160 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, θα προβληθεί την Κυριακή 22 του μήνα, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το ντοκιμαντέρ «One day on earth» («Μία μέρα στη γη»). Η Αθήνα συμμετέχει στην προβολή αυτή μέσω της αίθουσας του Nixon Bar (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός), όπου θα παρουσιαστεί η ταινία στις 9.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ανθρώπινη εμπειρία σε κάθε γωνιά του πλανήτη την ίδια μέρα, στις 10.10.10. Μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, ακουστικό υλικό και μηνύματα η παγκόσμια κοινότητα κινηματογραφιστών ντοκιμαντέρ αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, μαθητές, ευαισθητοποιημένοι και εμπνευσμένοι πολίτες, όλοι την ίδια μέρα και σε μια περίοδο 24 ωρών κατέγραψαν τη δική τους εμπειρία. Η πρωτοβουλία ανήκει στη μη κερδοσκοπική εταιρεία One Day On Earth.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr