Σε συνεργασία με το νέο πρωθυπουργό προσβλέπει η αμερικανική κυβέρνηση

ο Μπαράκ Ομπάμα

ο Μπαράκ Ομπάμα. Φωτογραφία: carolineglick.com

Σε συνεργασία με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσβλέπει η αμερικανική κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι προσπάθειες και η πίεση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα προς τους Ευρωπαίους, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και τελικά η κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να πιστεύει ότι χρειάζεται ελάφρυνση των σκληρών μέτρων λιτότητας με ταυτόχρονη υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε «προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Ενθαρρύνουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις» . Επικαλέστηκε και τις δηλώσεις Ομπάμα και άλλων ηγετών για να προσθέσει «πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, και ταυτόχρονα να σεβαστεί τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα επαφή του κ. Σαμαρά και με τον πρόεδρο Ομπάμα.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr