Συνελήφθη η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ριμπολόβλεφ

Το ζεύγος Ριμπολόβλεφ

Το ζεύγος Ριμπολόβλεφ

Χειροπέδες πέρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι Κυπριακές Αρχές στην Ελενα Ριμπολόβλεβα, εν διαστάσει, σύζυγο του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, η οποία κατηγορείται για κλοπή διαμαντιού αξίας 13,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την κλοπή ενός πανάκριβου διαμαντιού, αξίας 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανήκει στο διαχειριστή του εμπιστεύματος των δύο κορών της, Κάτιας και Αννας.

Ο διαχειριστής του εμπιστεύματος είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το διαμάντι, πράγμα όμως που δεν έγινε.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Έλενας Ριμπολόβλεβα, όταν εκείνη θα έφθανε στην Κύπρο.

Η σύλληψη αυτή είναι ένα ακόμη σκέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ελενας και του Ντμίτρι Ριμπλόβλεφ, οι οποίο βρίσκονται σε διάσταση και περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεση του διαζυγίου τους.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα. Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva.

Σημειώνεται πως επίτροπος Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση όπως διατηρεί και προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος. Για σκοπούς εκπλήρωσης των καθηκόντων πίστεως του επιβάλλεται όπως ο επίτροπος λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τίτλου και της νόμιμης ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε σύμφωνα με τον εφαρμοστέο νόμο.

Εντός των πλαισίων αυτών και στη βάση των εφαρμοστέων νόμων, έχουμε νομική υποχρέωση και οφείλουμε, ως επίτροποι, όπως λάβουμε όλα τα αναγκαία διαβήματα με σκοπό την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος.

Είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως διεθνές οικονομικό κέντρο, όπως προστατεύσει τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν υποδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της ως επίσης και στο χρηματοοικονομικό και νομικό σύστημα της.

Ουδεμία πρόθεση υπάρχει από μέρους μας όπως προβούμε σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές, παρά μόνο όπως αναφέρουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Κυπριακό νομικό σύστημα».

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr