Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, τσουνάμι ενός μέτρου στις ανατολικές ακτές

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής καλούν τους κατοίκους παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν προληπτικά: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό (Φωτογραφία: Associated Press ).

Τσουνάμι ύψους ενός μέτρου έφτασε στις ακτές του Μιγιάγκι στην ανατολική Ιαπωνία μετά από ισχυρό σεισμό 7,3 Ρίχτερ που χτύπησε την ανατολική χώρα την Παρασκευή. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας, ταρακουνώντας για αρκετά λεπτά κτίρια μέχρι το Τόκιο.

Οι αρχές έχουν εκδώσει για προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μεταξύ 50 εκατοστών και δύο μέτρων σε διαφορετικές παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Tο Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού να αναφέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο τσουνάμι.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν 293 χλμ. νοτιοανατολικά του Καμαΐσι και 492 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά του Τόκιο. Το εστιακό βάθος έφτανε τα 32 χλμ.

Ειδικά για την περιφέρεια του Μιγιάγκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, την οποία είχε χτυπήσει το καταστροφικό τσουνάμι του 2011, η προειδοποίηση αφορούσε κύμα ύψους μέχρι ενός μέτρου. Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν προληπτικά και το κύμα έφτασε, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, στις 11:02 (ώρα Ελλάδας).

Χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος για τις περιφέρειες του Αομόρι, Ιουάτε, Ιμπαράκι και Φουκουσίμα.

Δεν είχαν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία. Μέχρι την ίδια στιγμή, δεν είχαν αναφεθεί ζημιές στις μονάδες πυρηνικής ενέργειας.

email
Πηγή άρθρου: in.gr