Θετική η προοπτική του εκλογικού αποτελέσματος, λέει ο Ομπάμα από την G20

Ομπάμα

.(Πηγή φώτο:olitico.com)

Θετική προοπτική για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαπιστώνει στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών o Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις του από τη Σύνοδο της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

«Νομίζω ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δίνουν μια ένδειξη ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές όχι μόνο για τις προσπάθειες των Ελλήνων για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά επίσης και για να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τους διεθνείς εταίρους τους για να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους» δήλωσε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον στην G20, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η αμερικανική κυβέρνηση, είπε ο Μπ.Ομπάμα, «θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη της αγοράς».

«Προφανώς θα είμαστε πολύ απασχολημένοι για την επόμενη μιάμιση ημέρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μεξικανό ομόλογό του Φελίπε Καλδερόν λίγες ώρες προτού ξεκινήσει επίσημα τις εργασίες της η σύνοδος. «Ο κόσμος ανησυχεί πολύ για την επιβράδυνση της ανάπτυξης»  πρόσθεσε.

«Τώρα είναι ο καιρός, όπως είπαμε, να διασφαλίσουμε ότι όλοι μας θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιήσουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αποφύγουμε τον προστατευτισμό» κατέληξε ο Ομπάμα.

Πηγή άρθρου: in.gr