Το ακριβότερο κοκτέιλ του κόσμου

Το ακριβότερο κοκτέιλ του κόσμου

Αν το παραγγείλετε θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι ζητήσατε το πιο απίθανο κοκτέιλ του κοσμου.

Την ερχόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στο Λονδίνο μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το Playboy Club, αλλά προτού παραγγείλετε ένα ποτό καλό θα ήταν να ρίχνατε μια ματιά και στον κατάλογο του μπαρ.

Σαρανταοκτω διαφορετικά κοκτέιλ έχει να σας προσφέρει ο μπάρμαν Σαλβατορε Καμπαλεζε, όπως λ.χ. το New World. Αν το παραγγείλετε θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι ζητήσατε το πιο απίθανο κοκτέιλ του κοσμου. Φυσικά, είναι κάπως…τσουχτερό. Μονό 5.500 λίρες το έχει ο κατάλογος, σχεδόν 7.200 ευρω.

Στο ποτήρι σας θα έχετε κονιάκ Clos de Griffier Vieux του 1778, με λικέρ Kummel του 1770, τρεις σταγόνες Dubb Orange Curacao του 1860 και δυο
κουταλιές πικρής Angostura εποχής αρχών του περασμένου αιωνα.

Το…αρχαϊκό αυτό κοκτέιλ ετοιμάζεται να κατακτήσει στο βιβλίο των Guinness τον τίτλο του “ακριβότερου στον κόσμο κοκτέιλ” τον οποίο σήμερα κατέχει ένα “θεικο απόσταγμα” που προσφέρει το μπαρ του ξενοδοχείου Burj Al Arab του Ντουμπαι έναντι μονό 3.766 στερλινών.

Στο Ντουμπαι μπορείτε να παραγγείλετε και το κοκτέιλ “27.321”. Είναι μυστικό από τι γίνεται αλλά είναι γνωστό ότι θα σας κοστίσει 27.321 ντιράν (το εθνικό νόμισμα των Εμιράτων) περίπου 5,600 ευρω.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr