Τόκιο: Εγκαινιάζεται ο υψηλότερος πύργος του κόσμου

ο υψηλότερος πύργος του κόσμου

ο υψηλότερος πύργος του κόσμου.

Εγκαινιάζεται στο Τόκιο ο υψηλότερος πύργος του κόσμου, τον οποίο σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι, ενώ η εταιρεία που τον διαχειρίζεται εκτιμά πως οι επισκέπτες θα φτάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν ήδη στη σειρά κάτω από τη βροχή στην είσοδο του Tokyo Skytree, ύψους 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο.

Ο ουρανοξύστης βρίσκεται στο ανατολικό Τόκιο και έχει δύο παρατηρητήρια στα 350 και στα 450 μέτρα και θέα 360 μοιρών της μεγαλούπολης.


Ο υπουργός Υποδομών Τακέσι Μαέντα, δήλωσε: «Ελπίζω πως ο Tokyo Skytree θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού και θα αποτελέσει το κίνητρο που θα δώσει ζωή στις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας οι οποίες επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό».

Ο Tokyo Skytree μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Πύργο της Καντόνας, ύψους 600 μέτρων. Το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο είναι το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr