Τορόντο: Δολοφονία εν ψυχρώ 18χρονου απο την αστυνομία

Τορόντο: Δολοφονία εν ψυχρώ 18χρονου απο την αστυνομία

Τορόντο: Δολοφονία εν ψυχρώ 18χρονου απο την αστυνομία

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο Τορόντο του Καναδά η απάντηση της αστυνομίας σε περιστατικό με 18χρονο που κρατούσε μαχαίρι σε άδειο λεωφορείο: Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει πώς η αστυνομία πυροβόλησε συνολικά εννέα φορές εναντίον του 18χρονου Σάμι Γιατίμ.

Ο Σάμι Γιατίμ, όπως φαίνεται στο βίντεο, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου να κρατάει μαχαίρι μέσα σε άδειο λεωφορείο που είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς και περιπολικά.

Οι αστυνομικοί ακούγονται στο βίντεο να φωνάζουν «πέτα το μαχαίρι» στον 18χρονο και μετά πέφτουν τρεις πυροβολισμοί. Μετά από λίγο, ρίχνουν άλλες έξι φορές. Στο τέλος, ο αστυνομικός που πυροβόλησε χρησιμοποιεί και το τέιζερ του (που προκαλεί ηλεκτροπληξία).

Ο 18χρονος πέθανε εξαιτίας των πυροβολισμών. Τη Δευτέρα, εκατοντάδες έκαναν πορεία στο Τορόντο για να καταγγείλουν την «υπέρμετρη αστυνομία βία», κρατώντας πανό όπως «δικαιοσύνη για τον Σάμι Γιατίμ».

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μπροστά στις επικρίσεις για υπέρμετρη βία, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο διέταξε έρευνα, λέγοντας πως αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις. «Αναγνωρίζω πως υπάρχει ανάγκη για απαντήσεις» είπε.

email
Πηγή άρθρου: in.gr