Τραπεζικό λάθος τον έκανε εκατομμυριούχο αλλά μόνο για δύο ώρες

Σουηδικές κορώνες

Σουηδικές κορώνες.

Πολυεκατομμυριούχος, αλλά -δυστυχώς- μόνο για δυο ώρες έγινε ένας 50χρονος Σουηδός, ο τραπεζικός λογαριασμός του οποίου «γέμισε» ξαφνικά και ανεξήγητα με λεφτά. Όπως είπε πήγε να ελέγξει μέσω web banking το λογαριασμό του για να δει αν το υπόλοιπο του φτάνει για τα ψώνια της ημέρας και βρήκε μέσα … 724 εκατομμύρια ευρώ!

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να «σώσει» την εικόνα της οθόνης στον υπολογιστή κάνοντας print screen. Τουλάχιστον έτσι του έμεινε ένα «σουβενίρ» από τις δύο ώρες που υπήρξε πλούσιος, αφού μέχρι να αποφασίσει τι θα μπορούσε να κάνει με τόσα λεφτά το λάθος αποκαταστάθηκε και ο λογαριασμός του ξεφούσκωσε απότομα.

«Ήθελα μόνο να δω αν είχα στο λογαριασμό μου αρκετά χρήματα για να κάνω τα ψώνια της ημέρας», είπε ο Άντερς Λόμπεργκ, από το Έστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας, στην εφημερίδα Expressen.

Ο 50χρονος χρησιμοποίησε την υπηρεσία web Banking της τράπεζάς του για να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κυριολεκτικά ζαλίστηκε από αυτό που είδε: ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε 6,206 δισεκατομμύρια κορώνες ή 724 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να «σώσει» την εικόνα στον υπολογιστή του κάνοντας print screen.

Ο Λόμπεργκ άρχισε κατόπιν να σκέφτεται αν θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό σε άλλο λογαριασμό και τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του με τόσα χρήματα.

Ονειρεύτηκε μάλιστα «να αγοράσει ένα κότερο και να ταξιδέψει στην Καραϊβική».

Δυστυχώς για αυτόν, το όνειρο έσβησε γρήγορα. Μετά από δυο ώρες, τα χρήματα εξανεμίστηκαν και ο λογαριασμός του προσγειώθηκε και πάλι στα φυσιολογικά, χαμηλά επίπεδα.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος.

«Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς», πρόσθεσε.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr